23 Σεπτεμβρίου 2009

Windows 7 Enterprise

Αυτο το post δεν σημαίνει ότι το μαγαζάκι αυτό ξανανοίγει...... Απλά δεν αντέχω στον πειρασμό να μην μοιραστώ με τον κόσμο ότι τα Windows Seven ... rulez!

Μια απο τις μικρές απολαύσεις του να δουλεύεις σε μια μεγάλη εταιρία όπως αυτή που εργάζομαι είναι το Microsoft Enterprise Agreement.. έτσι , από τις 6 Αυγούστου έχω στα χέρια μου την τελική έκδοση Windows 7 Enterprise και την έστησα στα τέσσερα πισιά μου στο σπίτι...

Η αναβάθμιση από Vista σε 7 έγινε παντού χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα - τίποτε δεν πήγε στραβά :

Ούτε στην εγκατάσταση του τετραπύρηνου PC ούτε και στο PC της Βάσως , εκείνο με τον αρχαίο Athlon XP. To Athlon σύστημα "νεκραναστήθηκε" και τώρα πάει σφαίρα. Το eeepc που είχε έρθει με WinXP και για να στήσεις Vista έπρεπε να φτύσεις το γάλα της μάνας σου "πηρε" τα 7 με την μια και τώρα πάει πετώντας. Το "αρχαίο" Compaq 7110 που ήθελε ένα κάρο πατέντες για να μπούνε vista , στήθηκε σφαίρα σε 7 και είναι επίσης μια χαρά (αν και λόγω ανύπαρκτης σχεδόν κάρτας γραφικών δεν παίζει Aero)

Το βασικό μου PC - το τετραπύρηνο έτσι και αλλιως ήταν πολύ γρήγορο , τώρα είναι εξίσου καλό. Σημειωτέον ότι έβαλα την 32μπιτη έκδοση - ο Ηλίας με απογοήτευσε ότι είδε μερικά θεματάκι με την 64bit-η RC που είχε βάλει τον Ιούνιο... Κάποια θεματάκια που υπήρχαν σε VPN με το C$ στα Vista δεν υπάρχουν εδώ (βλέπε και τα παλαιότερα μου post για Vista0

Η καινούργια Taskbar είναι τέλεια δεν το συζητώ , δώστε της μια ευκαιρία και θα με θυμηθείτε - μην αρχίσετε να ψάχνετε στο Internet για "enable classic taskbar on Windows 7" και λοιπές κουτουράδες...

Τέλος πάντων τα Windows 7 είναι ότι έπρεπε να ήταν τα Vista , δεκαδες μικρολεπτομέρειες που σε κάνουν να χαιρεσαι να δουλεύεις μαζί τους : από τα libraries, από τα έξυπνα thumbnails της taskbar (πχ δείτε πως "γεμίζει μια πρασινοδιάφανη μπάρα πίσω από το εικονίδιο του φακέλου στην νέα taskbar όταν αντιγράφετε κάτι - δείτε τον τίτλο του παραθύρου αντιγραφής όταν βλέπετε τα thumbnails) , από το πολύ πολύ γρήγορο και έξυπνο search search , από το νέο start menu, από το "δυναμικό" δεξί κλικ στα εικονίδια της taskbar , από το Aero Peek

Τι να λέμε τώρα - ο Μπιλάκος και ο Μπαλμεράκος γράψανε.....

17 σχόλια:

Aneinai είπε...

Άσε τις msκιες και γράψε κανά βλογ. Μου έλειψαν οι ιστορίες σου, αυτές που είναι βγαλμένες απ' τη ζωή.

ΤΖΩΤΖΙΟΥ είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον προγράψαντα, ειδικά με το βγαλμένες από τη ζωή κομμάτι. Δεν έχει νόημα να αναβιώνεις το blog σου με μια βιοποριστική ανάρτηση, όταν αυτοί που έχουν απομείνει να σε διαβάζουν είμαστε εμείς κι εμείς. :)

Markellos είπε...

Θα διαφωνήσω. Ο αγαπητός συγγραφέας αποτελεί έναν φάρο στον σκοτεινό χώρο της πληροφορικής. Αν δεν γράψει αυτός για να ενημερώσει εμάς, την πλέμπα, θα μεινουμε για πάντα στο σκοτάδι;

Γράψε ότι θές αγόρι μου, και οι 5 θα συνεχίσουμε να σε διαβάζουμε!!

azrael είπε...

Βλέπετε εχθροί του λαού πως ο απλός κοσμάκης με διαβάζει?

Αυτό αποδυκνείει την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας.

Διάβαζε με λαουτζίκο για να ενημερωθείς....

Και Μάρκελλε καλύτερα να λέμε ΜΠΛΕΜΠΑ και όχι Πλέμπα διότι έτσι είναι λαϊκότερο όπως εσείς

Αντμιράλαινα είπε...

Καιρό είχες να μου μιλήσεις έτσι πρόστυχα. Θα περιμένω πώς και πώς να κάνεις και άλλη αναβάθμιση...

ΤΖΩΤΖΙΟΥ είπε...

Εγώ που δεν είμαι ΜΠΛΗΒΕΙΟΣ, να ρωτήσω κάτι διευκρινιστικό, επειδή καμιά φορά δεν είμαι σίγουρος:

όταν λες «Διάβαζε με λαουτζίκο για να ενημερωθείς», εννοείς αυτό που γράφεις ή εννοείς «Διάβαζέ με, λαουτζίκο, για να ενημερωθείς»;

azrael είπε...

Το λαουτζίκο είναι στην κλητική...

Δηλαδή

"Διαβαζέ με , ωω εσυ λαουτζίκε , για να ενημερωθείς..."

Κατάλαβες απλέ κοσμάκη

Αντώνιος είπε...

ξεπερνώντας τις αναζητήσεις σας θα κάνω την καίρια ερώτηση...

χρησιμοποιούμε τους drivers που είναι για τα winxp ή για τα vista????

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τα δύο πρώτα post. Επιπλέον, να σημειώσω ότι αυτό το άρθρο θα μπορούσε να θεωρηθεί διαφημιστικό στο πλαίσιο μιας προσωπικής αντιστάθμισης για τα οφέλη που γράφεις ότι απολαμβάνεις. Άσε το φτηνό χιούμορ, την τεμπελιά και το μονοδιάστατο των επιλογών σου εσχάτως και γράψε κάτι της προκοπής. Αφού το έχεις! Θα παρακαλούσα και τους υπόλοιπους να συνετίσουν τον κ. Azrael και να αφήσουν τα γλυκόλογα!

Ανώνυμος είπε...

Ουουουουου! Ο Mac ζει και βασιλεύει και τον κόσμο κυριεύει!!!

(εχμ, γκουχ, γκουχ, το virtual box αναγνωρίζει άραγε τα windows 7;)

Ανώνυμος είπε...

παρότι linuxάκιας απ'όσα έχω ακούσει επαναλήφθηκε η ιστορία me - xp, όπου τα me αντίστοιχη επιτυχία με τα vista. Οπότε τα 7 είναι μάλλον τα επόμενα xp.

Τα εφέ πια δεν μου λένε κάτι γιατί από όσο έχουμε καταλάβει όλα τα λειτουργικά αντιγράφουν το ένα το άλλο , χωρίς αυτό να είναι αρνητικό.

by cortlinux

ΤΖΩΤΖΙΟΥ είπε...

Καθότι λινουξάκιας, να κάνω μια ερώτηση στον άρτι προγράψαντα. Για ποια εφέ των λειτουργικών μιλάει; Τι εφέ κάνει το kernel των windows και τι του linux?

Ανώνυμος είπε...

από όσο γνωρίζω μοιάζουν αρκετά με τα εφέ του kde, σε συνδυασμό με του macosx.



by cortlinux

ΤΖΩΤΖΙΟΥ είπε...

Το γραφικό περιβάλλον των Windows μπορεί να έχει εφέ όπως του KDE ή του γραφικού περιβάλλοντος του Mac OS X, απλώς σου εφιστώ την προσοχή πως δεν είναι εφέ του λειτουργικού. Το KDE δεν είναι λειτουργικό σύστημα, το Gnome δεν είναι λειτουργικό σύστημα, και όπως και αν λέγονται τα γραφικά περιβάλλοντα (νομίζω Aqua του Mac OS X;) των άλλων, δεν είναι λειτουργικά συστήματα.

Μπορεί να σου φαίνεται λεπτομέρεια, αλλά δεν είναι. Ειδικά αν συναναστρέφεσαι και με άλλους, παλαιότερους linuxάδες (π.χ. στη ζωή, σε fora, σε newsgroups), όλο και κάποιος θα βρεθεί να σου την πει (καλή ώρα) και θα χάσετε και οι δύο χρόνο.

Φιλικά, έστω κι αν δεν είναι σαφές.

Ανώνυμος είπε...

Στο linux πράγματι μπορείς να επιλέξεις να έχεις διάφορα γραφικά συστήματα (με επικρατέστερα τα gnome και kde). και φυσικά δεν σημαίνει ότι το γραφικό εφέ που θα έχεις στο ένα ότι θα το έχεις και στο άλλο. Το kde μάλιστα είχε βγάλει version και για windows (δεν ξέρω αν έχει ακόμη). Ναι το linux αν το πάρεις κανονικά είναι συγκεκριμένα o gnu linux kernel. Ναι το linux δεν είναι το suse , το fedora ή το ubuntu. Αλλά είναι και αυτά. Και αναγκαστικά όταν αναφερθείς στο linux θα αναφερθείς στη τάδε διανομή ή στο τάδε εφέ του τάδε γραφικού περιβάλλοντος.

Αναφέρθηκα στα εφέ γιατί πάρα πολλοί μένουν σε αυτά (το Aqua από όσο ξέρω είναι των Vista).

τα γνωρίζω αυτά που λες. δεν είμαι κανένας προγραμματιστής αλλά ασχολούμαι από εποχή που η mandriva λεγόταν mandrake.

πήγα να πω και μία καλή κουβέντα για τα windows κι εγώ... αλλά φαίνεται ο πιγκουίνος καραδοκεί από παντού :-)

μην το συνεχίσουμε όμως γιατί απλά θα φτάσουμε σε λεπτομέρειες που απλά θα κουράσουμε τους υπολοίπους (όπως προέγραψες κι εσύ). (προσωπικά δεν με πειράζει... :-)

φιλικά πάντα cortlinux

Ανώνυμος είπε...

εκ παραδρομής έγραψα γραφικά συστήματα αντί περιβάλλοντα. διορθώνω.

azrael συγνώμη για την κατάχρηση του χώρου

ΤΖΩΤΖΙΟΥ είπε...

Μην ανησυχείς για την κατάχρηση του χώρου, ο azrael την έχει κάνει σιγά-σιγά από το blogging και παίζουμε μόνοι μας όσο υπάρχει ο χώρος :)

Α, ναι. Aqua.