24 Δεκεμβρίου 2008

Και σου λέω τότε, για πότε πεθαίνει η αντίδραση...



Τον Σεπτέμβριο του 2006 , πρωτοδημοσίευσα σε τούτο τον χώρο και με αφορμή την πολιτική φαυλότητα της εποχής τους στίχους του αγαπημένου Βασίλη Τριανταφυλλίδη από το τραγούδι του "Που Πήγαν".

Εξαιρετικά πολιτικός στίχος. Επίκαιρος. Ας γράφτηκε το 1985.Αυτό που μου είχε φανεί παράταιρο και αταίριαστο με την εποχή μας ήταν η πρόζα του Χάρρυ ανάμεσα στο τραγούδι , που αναφέρονταν στους αγώνες που γίνονται στο πεζοδρόμιο , στον διαχρονικό ρόλο της αριστεράς αλλά και στην Ξεπουλημένη Αριστερά και εν τέλει στο γεγονός ότι οι νέοι άνθρωποι είναι πάντα μπροστά στους αγώνες. Έτσι "λογόκρινα" τα λόγια αυτά....

Πόσο λάθος έκανα...

Με αφορμή τα Δεκεμβριανά του 2008, ξαναβάζω το τραγούδι του Χάρρυ , ντυμένο με εικόνα , μονταρισμένη από εμένα , ελπίζω οι φωτογράφοι και ο Χάρρυ να μην έχουν αντίρρηση

Χάρρυ , ελπίζω να θυμάσαι τα τελευταία λόγια της πρόζας σου...

" «Αριστερός» : ...άλλο τότε και άλλο τώρα...τώρα οι μάχες δίνονται στο κοινοβούλιο ... και όπως τότε έτσι και τώρα εμείς στην πρώτη γραμμή της μάχης... μπροστά-μπροστά στη βουλή - και με τους νικητές αυτή την φορά , γιατί μάτια μου από εμάς προέρχονται αυτοί ... και σου λέω τότε για πότε πεθαίνει η αντίδραση..."

4 σχόλια:

ΤΖΩΤΖΙΟΥ είπε...

Το απαισιόδοξο μάτι μου και το μηδενιστικό αυτί μου βλέπουν, ακούνε, συμφωνούν κι επαυξάνουν: «Έλα, μωρέ τώρα…»

athinovio είπε...

επιτέλους το στίγμα σου.

Aphrodite είπε...

Ευχές από αριστερά, δεξιά, από το κέντρο και γενικώς να σε φτύνουν ευχές κατάμουτρα, να μην προλαβαίνει να σε φτύσει άλλος - ίσως μόνο για να μη σε βασκάνει, ωραίο χειλούμπικο μωρό!

Φιλιά στα μούτρα, ακόμη κι εν μέσω μολότωφ μπέυμπυ!

ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο το βίντεο σου.
Και το τραγούδι του Χάρρυ είναι πολύ καλό και το είχα ξεχάσει.
Αυτό που καταλαβαίνω εγώ από τα λόγια του Κλύνν είναι οτι θέλει να σατιρίσει τη γενιά που αγωνίστηκε , υποτίθεται, και μετά εκφυλίστικε.Τη γενιά που επειδή ταλαιπωρήθηκε και (μερικώς)αγωνίστηκε,θεώρησε δίκαιο μετά να χτίσει αυθαίρετα,να φοροδιαφύγει, να βάλει μέσο για τα ανίκανα παιδιά της να μπουν στο δημόσιο, να διπλοπαρκάρει, να περνάει με κόκκινο, να πουλάει σκάρτα προιόντα στη διπλή τιμή, να χρηματίζεται και να χρηματίζει, να δέχεται και να κάνει ρουσφέτια, να καταπατά δάση, να σπαταλάει λεφτά, να μην δουλεύει,να κλπ κλπ.Τη γενιά δηλαδή που έφερε εμάς (γεννηθής 73) να πρέπει τώρα και να βγάλουμε τα σκατά από τη χέστρα και χωρίς αντίκρυσμα.