12 Μαρτίου 2008

Babies : A Begginers Guide Book

 Παρατήρησα ότι , παραβιάζοντας κάθε κοινοτικό ευρωπαικό δικαίο καταναλωτή, το μωράκι μας , μας ήρθε χωρίς κανένα απολύτως εγχειρίδιο χρήσης !

Καταγγέλοντας κατ΄αρχήν την παράβαση , η συντακτική ομάδα του IT CHRONICLES πειραματιζόμενη συνέχεια επάνω στο ομώνυμο μωρό , φιλοδοξεί να κάνει το απόλυτο User Manual για μπεμπάκια , μερικά απόσπασματα του οποίου , θα παραθέσουμε , σε δέκα περίπου συνέχειες στο αγαπητό φιλοθεάμων κοινό του ταπεινού αυτού blog.

"....ΚΕΦΑΛΑΙΟ 19
ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΝΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΘΗΛΑΣΤΡΑ

Όπως λέγαμε και στο προηγούμενο κεφάλαιο , αποφυγετε τα πάση θυσία!! Δεν ξέρω ποιοί λόγοι (ή ποιοί καλοθελητές) σας ώθησαν στο να αγοράσετε θήλαστρο αλλά η γνώμη μας είναι ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.

Κατ΄αρχήν η ποιότητα κατασκευής τους είναι άθλια.

Το συγκεκριμένο θήλαστρο της Chicco, το οποίο υποτίθεται ότι είναι το καλύτερο , έσπασε σε μια εβδομάδα , αγοράσαμε καινούργιο και ξαναέσπασε αυτή τη φορά σε δέκα μέρες και μάλιστα στο ίδιο ακριβώς σημείο (στο μεταλικό έλασμα επαναφοράς της βαλβίδας).

Όπως αποδυκνείεται (και όπως ένοχα παραδέχονται στα μικρά γράμματα των φυλλαδίων χρήσης τους) τα μηχανικά θήλαστρα δεν είναι για παρατεταμένη χρήση και σε καμία περίπτωση για πάνω από μια-δυο αντλήσεις την ημέρα.

Αυτό οφείλει να το ξέρει κάθε μητέρα που ελπίζει να δίνει ημερησίως 7-8 γεύματα από θήλαστρο στο μπεμπίνι της.
Δεν υπάρχει ερασιτεχνικό θήλαστρο στην αγορά που να αντέχει τέτοια χρήση.

Επίσης δεν μπαίνει ολόκληρο στον αποστειρωτη (Η λαβη του πρώτου θήλαστρου έλιωσε στον αποστειρωτή) δημιουργώντας έτσι ερωτηματικά για την υγιεινή του. Η συναρμολόγηση και αποσυναρμολόγηση του είναι μεγάλη μανούρα και σε αναγκάζει να κάνεις παραχωρήσεις όσον αφορά την επιμέλεια αποστείρωσης του.

Επίσης είναι ιδιαίτερα κουραστικό στην χρήση του.
Μετά τις δύο καταστροφές με τα μηχανικά θήλαστρα, δοκιμάσαμε και ένα ηλεκτικό θήλαστρο της NUK απο το οποίο έχουμε οριακά καλύτερες εντυπώσεις στο θέμα της υγιεινής και της ευκολίας χρήσης αλλά :
Η σημαντικότερη παρατήρηση που εμπειρικά κάναμε την περίοδο χρήσης των θήλαστρων είναι ότι κατα η αποκλειστική χρήσης τους μειώνει την ποσότητα του παραγόμενου γάλακτος της μαμάς. Ίσως ο λόγος να ήταν η δυσκολία χρήσης τους , ίσως οι λόγοι να ήταν ψυχολογικοί αλλά παρατηρήσαμε ότι η ημερήσια ποσότητα μητρικού γάλακτος μειώνονταν μέρα με την ημέρα , αναγκάζοντας μας να καταφεύγουμε σε όλο και μεγαλύυτερες ποσότητες "φόρμουλας"

Κάποια στιγμή το πήραμε απόφαση και ξεκινήσαμε την απευθείας σίτιση του μπέμπη από το στήθος και ως δια μαγείας η ποσότητα του μητρικού γάλακτος ανέβηκε σε φυσιολογικά επίπεδα.
Τελικά , τρεις είναι οι κυριότεροι μύθοι που οδήγούν την νέα μαμά στην χρήση θηλάστρων

Μύθος 1ος : "Δεν έχω αρκετό γάλα , οπότε το μπεμπίνι θα κουράζεται και θα κοιμάται στην μέση του θηλασμού"
ΛΑΘΟΣ . Το μπεμπίνι είναι πιο έξυπνο από ότι νομίζετε και εν πάσει περιπτώσει , θα μάθει!

Μύθος 2ος : "Οι θηλές μου είναι επίπεδες και χρειάζομαι πρόσθετες θηλές σιλικόνης/καουτσούκ ή/και μηχανικά θήλαστρα για να ανταπεξέλθω"
ΛΑΘΟΣ. Οι θηλές σας , θα πάρουν νέο σχήμα μετά από μερικές μέρες "χρήσης τους"
από τον μπέμπη σας. Δεν χρειάζεσθε ούτε επιπρόσθετες θηλές , ούτε θήλαστρα.

Μύθος 3ος: "Δεν θα ξέρω πόσο έφαγε"
ΛΑΘΟΣ. Ζυγείστε το μωρό -ντυμένο οπως είναι - πριν το θηλασμό , ζυγείστε το ξανά μετά , κάντε την αφαίρεση και voila , η ποσότητα που θήλασε....."

ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ : Ποιός είναι ο καλύτερος αποστειρωτής της αγοράς ? Ποιά είναι τα καλύτερα μπουκάλια της αγοράς ? Πως γίνετε να συνεχίσετε για απεριόριστο χρονικό διάστημα μια μεικτή διατροφή χωρίς να συμβεί στο μπεμπίνι σας η λεγόμενη "σύγχιση θηλών"?

20 σχόλια:

ΤΖΩΤΖΙΟΥ είπε...

Χωρίς εγχειρίδιο χρήσης, ναι φίλε. Πες τα.
Εδώ οι δικοί μου ήρθαν χωρίς κάρτα αλλαγής. «Κορίτσια παράγγειλα» τους έλεγα, αυτοί τίποτα, με κοιτάζαν λες και είμαι τριτοκοσμικός. Όχι, κύριοι, εγώ πλήρωσα αδρά και θέλω αυτό που παρήγγειλα.
Αλλά ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ;!

Ανώνυμος είπε...

Το πόσο χαίρομαι που ο μπέμπης σου θήλασε (αν και δε γνωριζόμαστε) δε φαντάζεσαι... Από προηγούμενο ποστ που μίλαγες για αποστείρωση μπουκαλιώνανε φοβήθηκα ότι η καλή σου έπεσε στην παγίδα των Τεράτων του Αμαρουσίου (Ιασώ, Λητώ) που σε γεμίζουν δωρεάν δείγματα φόρμουλας και σε πείθουν ότι το γάλα σου δε φτάνει για το μωρό σου ή ότι η θηλή σου είναι ακατάλληλη για διάφορους βλακώδεις λόγους. Όσο τραβάει το μωρό, τόσο πληθαίνει το γαλατάκι, ως εκ θαύματος, όπως είπες (το θαύμα της φύσης βρε κουτά!). Όσο για τα θήλαστρα, χρειάζονται μόνο για αποθήκευση, για τις εργαζόμενες μαμάδες και όχι για να γίνεται συστηματική χρήση. Εγώ προσωπικά, μετά από πεντέξι αποτυχημένες προσπάθειες, έβαλα το θήλαστρο στο ντουλάπι και άντλησα γάλα με την πατροπαράδοτη μέθοδο του... αρμέγματος με τα χέρια... (Μπλιαχ, αίσχος, αλλά κάπως έπρεπε να βγει το γάλα για να φάει το μωρό όταν έλειπα!)

Koumarianos είπε...

Αχ, Πολιτισμός... τι τεχνολογία είναι αυτή; Τότε που γεννήθηκαν τα δικά μου δεν υπήρχε τίποτα.. καταλαβαίνεται σαν Flight Simulator χωρίς οδηγίες…
Όλα πειραματικά.. σε ποια θέση πρέπει να κοιμάται; Πλάγια, μπρούμυτα ή ανάσκελα κλπ κλπ. Να σας ζήσει το μπεμπουλίνι σας με υγεία !
Ο μελλοντικός μας «τοξότης»

Το Ελληνικό Blog της Τοξοβολίας – http://koumarianos.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

σε διαβάζω καιρό τώρα. Αθηνά με λένε. Αν δεν διαβάζεις Pratchett τότε είναι αλήθεια αυτό που λένε ότι τα μεγάλα μυαλά συναντώνται, γιατί μου τον θυμίζεις πολύ. για τα μπιμπερό και τους αποστειρωτές ...... πέστα χρυσόστομε!

azrael είπε...

Γειά σου Αθηνά και σε ευχαριστώ που με διαβάζεις. (Αθηνά είναι το αγαπημένο μου όνομα by the way - μαζί με το Αρτεμις)

Pratchet έχω διαβάσει μόνο τον πρώτο discworld (είμαι απαράδεκτος!). Το να με συγκρίνεις μαζί του είναι μεγάλη μου τιμή , αλλά είμαι πολύ πολύ χειρότερος.

Έτσι γλυκειά και καλή είσαι με όλο τον κόσμο?

Ανώνυμος είπε...

Βασικά, έχω τσαντιστεί που όλοι διαβάζουν τον ανθυπο-τίποτα τον χάρι πότερ και ξεκινάω σταυροφορία υπέρ του Pratchett. Χρειάζομαι έναν σύμμαχο και ξέρω ότι κάπου υπάρχει άλλος ένας/μία σαν κι εμενα στην Ελλάδα. Οποιος είναι ας σηκώσει το χέρι. Αθηνά.

azrael είπε...

Αθηνά ο άνθρωπος σου είναι ο τζωτζίου. Είναι κολλημένος πρατσετάς και ωραίο ατομάκι. Θα τον βρεις στο εδώ

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστώ azrael. αναλαμβάνω δράση αμέσως

ΤΖΩΤΖΙΟΥ είπε...

ΒΑΣΩ!!! ΣΥΡΜΑ!!!

Ο σύζυξ σου έχει ξεκινήσει σατανιστικό δίκτυο διακίνησης εθιστικών βιβλίων, καθώς και λοιπών ειδών μαστρωπείας!

Το πρώτο θύμα του δικτύου είναι η Άθενς: για να της δώσω ό,τι έχω από Πράτσετ, της ζήτησα τελετουργική θυσία του πρωτότοκου υπό το ρομαντικό φως της πανσελήνου (γραμημένη ΔΕΗ) και η κοπέλα υπέκυψε χωρίς πολλά-πολλά…

Μάζεψέ τον, λέω εγώ.

ΥΓ Πρόταση για το επόμενο άρθρο του Νίκου, να έχει υπότιτλο «ΔΕΗ—Δυο χρόνια διακοπές», υπό Ιουλίου Βερν.

Ανώνυμος είπε...

και κάτι σε σχέση με τα μωρά-μπιαμπερό-.....κτλ.
Διαβάστε το "What to extect" Τα λέει όλα και βοηθάει πολύ, κυρίως για να κρατήσεις την ψυχραιμία σου όταν ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Δεν ξέρω αν υπάρχει μεταφρασμένο όμως
Αθηνά.

Aphrodite είπε...

Οντως έτσι είναι, το μωρό με τον τρόπο που θηλάζει κάνει το στήθος να παράγει ακριβώς αυτό που θέλει: αν διψάει, ρουφάει λαίμαργα και γρήγορα, με κοφτές γουλίτσες, οπότε βγαίνει αραιό γάλα να ξεδιψάσει. Αν κυρίως πεινάει, ρουφάει πολύ "βαθειά" και με τρομερές ανάσες (σα να κάνει μακροβούτι ένα πράμα), οπότε βγαίνει πιο πηχτό γάλα, που το καταπίνει με μεγάλες γουλιές γαι να χωρέσει στο στοματάκι του αρκετή ποσότητα πριν το καταπιεί...

Και γενικά αναλόγως διάθεσης του μωρού, παράγεται και ανάλογο γάλα.

Τα θήλαστρα όμως ρουφάνε με τον ίδιο τρόπο, οπότε διαφοροποίηση μηδέν. Επίσης είναι αδύνατον να συνδεθείς ορμονικά ή συναισθηματικά με το αρμεχτήρι, οπότε το γάλα που βγάζεις είναι "της διεκπεραίωσης". (Κλάσεις ανώτερο βέβαια από οποιοδήποτε ξένο, σε σκόνη κτλ, δεν το συζητώ!).

Μια μάνα όμως που είναι παιγμένη, αισθάνεται να την γονατίζει η ευθύνη, να τρέχουν οι δουλειές και να νιώθει από την κούραση σα να την πάτησε νταλίκα φορτωμένη ψυγεία (που ανά μισάωρο κάνει όπισθεν-πρώτη πάνω της), ε, είναι δύσκολο να διακρίνει τέτοιες λεπτομέρειες.

Βάλε κι όλο τον πόλεμο από τις εταιρίες και τα μαιευτήρια, τις μηδενικές ουσιαστικά άδειες, χέσε μέσα.

Πάντως χαίρομαι πάρα πολύ κάθε φορά που ακούω ότι επιτέλους, άλλη μία γυναίκα δε μάσησε, παρά βάζει τα δυνατά της να θρέψει το παιδί της όπως λέει το manual μας. Της Φύσης το manual.



@τζιώτζιου,

οι νύφες ήρθαν πακέτο σε μας καλέ! Μα τι σκατά πελαργούς έχουμε ηθελα να'ξερα, και πηγαίνουν τα παιδιά στα σπίτια πιωμένοι...:))))


@ανώνυμε,

Υπάρχει και στα Ελληνικά, με το ίδιο εξώφυλλο. Τα 2/3 που γράφει είναι καλά. Αλλά επ'ουδενί δεν είναι τυφλοσούρτης!


@Δήμαρχε,

Καταλαβαίνεις πόσο κουλό μου φαίνεται να συζητάμε στο δικό σου το μπλογκ για θηλαστρα, ε?!?!?!?! Είχα δεν είχα, τελικα έγραψα για μπιμπερον, παρ'όλο που στο επόμενο ποστ που απήντησα πρώτο είπα πως δεν θα... ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ και θα...

σπάσω μπιμπερά
για τα γάλατα που... ρουφά

το αζραελάκι σας!
:))))))))))))

ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

azrael είπε...

Γειά σου Άφροδιτάκι , χαίρομαι που τα ξαναλέμε!

Σε ευχαριστώ για το σεντονάκι σου (παλιά μου τέχνη εεε?) και τα καλά σου λόγια.

Θέλω να γράψω και εγώ πολλά επί του θέματος (μπεμπίνια), αλλά δεν προλαβαίνω εσύ με καταλαβαίνεις και τώρα νοιώθεις γιατί έχω αφήσει το μπλογκ να ρημάξει...

Πρέπει να μιλήσουμε ρε συ...

Aphrodite είπε...

ΥΓ1- και για να μην φαίνονται ξεκούδουνα αυτά που μόλις έγραψα, μιλάω ως (τρομάρα μου!) βετεράνος του είδους! Μilk on demand 24/7, το πρώτο 6-μηνο αποκλειστικά (ούτε νερό δεν έπιναν!!!), το δεύτερο σιγά-σιγά να βάζουμε λίγη κρεμούλα κτλ, μετά κάμποσο ακόμη μέχρι να απογαλακτιστούμε... Ξέχασα ότι είμαι γυναίκα κι όχι αγελάδα / ταγίστρα / ποτίστρα / πιπίλα / επιτραπέζιο παιχνίδι κτλ... Να κλαίνε σε παιδική χαρά ας πούμε ξένα παιδάκια και να... κλαίει το σουτιέν μου, if you catch my drift, ναααααααααααααα τα γάλατα!!!

(γαργάλατα!)
:ΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ

Aphrodite είπε...

Να μιλήσουμε καλέ μου... Αν αδειάσεις ποτέ βέβαια, εμένα να με φτύσεις!

ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

azrael είπε...

Παιδιά μην ακούτε την Aphrodite για γελάδες και τέτοια... Η κοπέλα είναι φωτομοντέλο λέμε, καμία σχέση

Αφρό, πάρε με εσύ τηλέφωνο μωρό και να δεις για πότε αδειάζω....

Φιλούμπες ξανά

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
azrael είπε...

Από πάνω διέγραψα ένα σχόλειο ενός που έλεγε κάτι άσχετες κουλαμάρες για κάτι δημόσιουπαλληλίστικες χασμουρητιές που κανέναν δεν αφορούν και ενδιαφέρουν αυτόν και τους δημόσιους υπάλληλους φίλους τους.

Στα τσακίδια αγαπητέ και εύχομαι να καταργηθεί η μονιμότητα και να μείνετε άνεργος... Εδω μέσα δεν είναι χαλές να χέζετε όπου βρείτε!

Αν πάλι δεν είσθε κρατικοδίαιτος , παρακαλώ να παραμείνετε στη θέση σας...

Ανώνυμος είπε...

I think, that you are mistaken. I can prove it. Write to me in PM, we will discuss. [url=http://cgi1.ebay.fr/eBayISAPI.dll?ViewUserPage&userid=acheter_levitra_ici_1euro&achat-levitra]acheter levitra sur le net[/url] You are not right. I am assured. Let's discuss.

Ανώνυμος είπε...

Oui, c'est la rГ©ponse intelligible http://runfr.com/acheter-cialis acheter cialis generique [url=http://runfr.com/acheter-cialis]acheter cialis generique[/url]

Ανώνυμος είπε...

When you sort Cialis or some other meds in our shop you may be trustworthy http://ipod-playlist.com/ order Cialis Online that this product simply of pre-eminent grade desire be delivered to you positively in time.